Browary restauracyjne

Jeśli przyjrzymy się europejskiemu rynkowi browarniczemu, zauważymy, że od pewnego czasu regularnie obniża się zainteresowanie piwem pasteryzowanym. Tym samym coraz więcej osób sięga po piwo "żywe" - czyli takie, które posiada w swoim składzie żywe komórki drożdżowe wraz z całym szeregiem witamin i minerałów, których nie ma konserwowane piwo po procesie pasteryzacji. To sprawia, że producenci piwa "żywego", posiadający w obrębie swojego biznesu mini browary, mogą liczyć na wieloletni, stabilny dochód, z tendencją do regularnego wzrostu.

Własny browar to idealne rozwiązanie dla właściciela każdego baru, restauracji, pubu czy hotelu , który chciałby wyróżnić się na tle konkurencji i zaproponować swoim klientom coś, czego nie znajdą nigdzie indziej. Oferowany przez nas najwyższej jakości sprzęt jest dostosowywany do wystroju Twojego lokalu: może być wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej lub miedzi, dzięki czemu wnętrze nabierze wyjątkowego klimatu, do którego będzie chciał wracać każdy miłośnik piwa – i nie tylko.

Co jest potrzebne do budowy browaru restauracyjnego?

Przede wszystkim – odpowiednia przestrzeń. Idealny metraż niezbędny do prawidłowej pracy przy browarze to ok. 50 m2. Minimalna wielkość pomieszczenia dla produkcji 300 litrów piwa to 18 m2, natomiast dla 500 litrów - 28 m2. Zachęcamy jednak, by poświęcić na swój browar jak najwięcej przestrzeni - to inwestycja w przyszły rozwój naszego biznesu piwowarskiego.

Oprócz tego wymagany jest dostęp do źródła energii elektrycznej o odpowiedniej mocy oraz do wody. Najczęściej wystarcza zwykła woda z sieci - jeśli nie przejdzie testów jakościowych, oferujemy usługę uzdatniania, dzięki której będzie odpowiednia do produkcji najlepszego piwa.

Dlaczego warto zdecydować się na browar restauracyjny?

Korzyści płynące z założenia własnego browaru restauracyjnego wielokrotnie przewyższają trud czy wydatki, jakie trzeba ponieść, by móc rozpocząć produkcję własnego piwa. Najważniejsze zalety własnego browaru to:

  • pewność zwrotu inwestycji w mniej niż 3 miesiące produkcji,
  • poszerzenie swojej oferty o unikalne produkty, niedostępne nigdzie indziej,
  • reklama, która wyróżni nas spośród dziesiątek innych lokali w okolicy,
  • możliwość przygotowywania piwa na oczach klientów,
  • podążanie za trendem sprzedaży produktów regionalnych,
  • możliwość sprzedaży swojego piwa innym lokalom,
  • możliwość urozmaicania oferty zależnie od pory roku czy okresów świątecznych (opcja produkcji innych piw na wiosnę, lato, jesień czy w czasie świąt bożonarodzeniowych),
  • możliwość organizowania imprez, festiwali i festynów skupiających się wokół piwa (na wzór Oktoberfest i innych wydarzeń).

Browary restauracyjne – nasza oferta

W naszej ofercie znajdziesz następujące instalacje dla restauracji: 1000, 500, 300, 200 i 100 litrów dziennej produkcji piwa. Nasze usługi obejmują cały proces, jaki należy przejść od zakupu odpowiedniego sprzętu aż po produkcję pierwszej partii piwa. W skład naszej oferty wchodzi:

  • sporządzenie projektu, obejmującego wymagania lokalowe oraz rozmieszczenie sprzętu,
  • dostarczenie i montaż wysokiej jakości sprzętu,
  • przygotowanie dokumentów niezbędnych do uzyskania pozwolenia na produkcję piwa od:
  • Sanepidu,
  • Głównego Urzędu Miar,
  • Urzędu Celnego,
  • szkolenie pracowników,
  • doradztwo techniczne,
  • serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Linia 300 litrów - elementy wyposażenia:

  • Młyn do słodu (100-250kg/h)
  • Warzelnia 300 l - moc grzewcza 18kW
  • kadź filtracyjna
  • kadź zacierna
  • kocioł kadzi osadowej 
  • Zbiornik gorącej wody - 300 l
  • Zbiornik fermentacyjny - 300 l lub 600 l (6 sztuk)
  • Zbiornik wody lodowej - 900 l
  • Chiller-3hp
  • CIP-50L (system myjąco-dezynfekujący)
  • Szafa-PID (system kontroli procesu warzenia)
  • i inne 

Częściowy zestaw: 300 l

Częściowy zestaw: 500 l

Częściowy zestaw: 1000l

Częściowy zestaw: 1500l

Jakie pomieszczenie potrzebujesz?

Kontakt

Odezwij się do nas już dziś.

Jeśli jesteś zainteresowany podjęciem z nami współpracy, zachęcamy do wypełnienia formularza kontaktowego.

Przygotujemy dla Ciebie wstępną wycenę i odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.

Kontakt

Hubert Kołodziejczyk

E-mail: biuro@minibrowar-nbs.pl

Telefon: +48 509-52-53-54

Wyślij sms z informacją o chęci kontaktu, a my oddzwonimy.